Jesteś tutaj

Menu

Weekendowy obiad w  restauracji Park Cafe to doskonały sposób na spędzenie sobotniego lub niedzielnego popołudnia. Zaproś Twoją rodzinę i przyjaciół na wspólną biesiadę i świętujcie razem, nie przejmując się sprzątaniem czy serwowaniem dań. Nasz zespół zajmie się wszystkim, - co weekend proponujemy Państwu nowe, urozmaicone i wyśmienite menu.

Zapraszamy do Park Cafe!

*Menu ważne od.15-04-2016

 

Wkładka sezonowa

- Grillowany camembert z gruszką, borówką, rukolą i sosem miodowo orzechowym.

zł 19,00

 - Chłodnik z botwinki i wiosennych warzyw z jajkiem i kiełkami rzodkwii.

zł 14,00

 - Pierś z kaczkiz musem z młodej marchwi, modrą kapustą z czarną porzeczką wraz z kukurydzianymi krokiecikami i fasolką szparagową w orzechowej kruszące z sosem balsamicznym.

zł 39,00

 - Okoń morski z ciepłą sałatką z bobu, szparagów, szynki długo dojrzewającej na puree chrzanowym wraz z chipsem z selera.

zł 37,00

 - Eklerka z kremem karmelowo-kawowym z owocami sezonowymi i sosem wiśniowym.

 

zł 14,00

Przystawki

1. Carpaccio wołowe z zielonym pesto na bazie świeżych ziół, parmezanu, czosnku i prażonych migdałów na rukoli z kaparami.*

zł 26,00

 2. Carpaccio z marynowanego łososia i musu paprykowego na rukoli z sosem cytrynowo-miodowym.*

zł 25,00

 3. Zapiekany bakłażan w parmezanie z pomidorami i mozzarellą w aromatycznym sosie pomidorowym. *

zł 21,00

 4. Bruschetta z pomidorami, mozzarellą, szynką dojrzewającą i rukolą. *

zł 15,00

 5. Tatar z wędzonego łososia na ziołowych grzankach z marynowaną czerowna cebulką*

 

* Do przystawek serwujemy bułeczki własnego wypieku.* nie dotyczy bruschetty

zł 25,00

Sałaty

6. Sałata z wątróbką drobiową i sosem malinowym z dodatkiem pomidora, ogórka, selera naciowego i czerwonej cebuli.(*

zł 23,00

 7.Sałata z grillowanym kurczakiem, pomidorem ,ogórkiem, pomarańczą , selerem naciowym , i sosem musztardowo-miodowym *

zł 23,00

 8.Sałata z krewetkami, oliwkami, papryką, ogórkiem, pomidorem i pikantnym sosem miodowo- cytrynowym *

 

* Do każdej sałaty podajemy bułeczki własnego wypieku.

zł 25,00

Zupy

 9.Rosół domowy pachnący lubczykiem z makaronem i warzywami

zł 10,00

 10.Aksamitny krem z pieczonych pomidorów

zł 12,00

 11. Śródziemnomorska zupa rybna ze świeżym tymiankiem i szafranem

zł 13,00

Makarony

 12. Spaghetti carbonara z boczkiem wędzonym i sosem śmietanowym na bazie żółtek i parmezanu

zł 22,00

 13.Lasagne z sosem bolognese

zł 26,00

 14.Spaghetti z zielonym pesto na bazie świeżych ziół, rukoli, parmezanu i prażonych migdałów

zł 24,00

 15.Penne matriciana z boczkiem i pomidorami

zł 23,00

 16.Makaron barwiony sepią z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi doprawionymi peperoncino i czosnkiem

zł 23,00

Danie Mięsne

 23.Kotlet po Mediolańsku ze schabu w chrupiącej panierce z parmezanem i tymiankiem*

zł 34,00

 24.Filet Mignon z polędwiczki wieprzowej owiniętej w szynkę dojrzewającą w aksamitnym sosem maślanym *

zł 40,00

 25.Pieczona kaczka w sosie pomarańczowym z aromatyczną czerwoną kapustą pachnącą cynamonem i jałowcem *

zł 36,00

 26.Stek z polędwicy wołowej prosto z grilla, otulony w boczek wędzony, podany z klasycznym sosem chimichurri na bazie ziół, czosnku, chili i limonki*

 

* Wszystkie dania mięsne serwowane są z ziemniakami opiekanymi lub gotowanymi z masłem i koperkiem wg Państwa uznania

zł 47,00

Dania Rybne

 27.Filety z pstrąga smażone na maśle w muślinowym sosie krewetkowym *

zł 38,00

 28.Smażone na maśle filety z dorady pachnące czosnkiem i świeżymi ziołami w sosie z pomidorków koktajlowych*

zł 40,00

 29.Filet z łososia prosto z pieca na ratatoule z wiosennych warzyw polanych sesem cytrynowo-estragonowym *

zł 37,00

 30. Duszony sandacz w aromatycznym sosie kurkowym pachnącym świeżym koperkiem *

zł 38,00
 

 31.Duszone kalmary w słodko – ostrej salsie paprykowej z nutą świeżego tymianku i czosnku*

 

* Wszystkie dania mięsne serwowane są z ziemniakami opiekanymi lub gotowanymi z masłem i koperkiem wg Państwa uznania.

zł 35,00

Dania dziecięce

 32.Domowy rosół z makaronem

zł 8,00

 33.Spaghetti z pomidorowym sosem i parmezanem

zł 15,00

 34.Nuggetsy z kurczaka w sezamowym cieście, podany z frytkami i surówką z marchwi

zł 16,00

 35.Panierowane paluszki z sandacza z frytkami i zielonym groszkiem cukrowym

zł 18,00

Desery

 36.Tiramisu

zł 14,00

 37.Profiterole z delikatnym kremem waniliowym i polewa czekoladową

zł 13,00

 38.Szarlotka podana na ciepło z lodami waniliowymi

zł 13,00

 39.Domowe semifredo z czekoladą, orzechami i owocami polane sosem karmelowym

zł 16,00